Welkom bij stichting vrienden van Meerzoo.

Dierenpark Meerzoo is de plek in de noord-oost polder waar mensen kunnen genieten van verschillende diersoorten. Zo kun je een kijkje nemen bij de ara's, stinkdieren, wasberen en verschillende soorten vogels. Ook zijn er reptielen met oa slangen en hagedissen. In de knaagdier hoek vind je wellicht je eigen huisdier! Natuurlijk zijn er nog veel meer dieren te vinden in dierenpark Meerzoo dus kom gerust een kijkje nemen.

De stichting vrienden van Meerzoo houd zich bezig met dieren die worden afgestaan (afstandsdieren) vooral van bijzondere dieren die geen thuis meer hebben en het beheer van dierenpark meerzoo. Daarnaast houd de stichtig zich bezig met het aantrekken van vrijwilligers en stagiairs ter behoeve van het houden, beheren en verzorgen van de dieren in het park. Ook is de stichting verantwoordelijk voor het onderhouden en aanpassen van de dierenverblijven.

In het bijzonder mag stichting vrienden van Meerzoo invasieve exoten en exoten opvangen. Zoals u wellicht weet is het door de Europees opgestelde invasieve exotenlijst niet meer zomaar toegestaan om dieren (en planten) van deze lijst te bezitten en/of te vervoeren. Invasieve exoten zijn namelijk dieren (en planten), die door hun vermogen zich te vestigen en te handhaven in de Europese natuur, een gevaar kunnen opleveren voor de reeds gevestigde natuur in Europa. Hierdoor is er een grote vraag ontstaan naar de opvang van deze dieren, stichting vrienden van Meerzoo faciliteerd deze opvang. 

Kijk gerust even verder en voor vragen kunt u het contactformulier invullen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en leiden vakmensen op!

Erkenningen

logo anbi

Logo Erkend Goed Doel fc

Facebook

logo facebook

Dierenlot

logo dierenlot


cbf vr

Zakelijke gegevens
 
KvK: 59487704
RSIN: 853520227
IBAN: NL11 RABO 0143801775


                            Partner

 

                         logo meerzoo

            Contact
 
            J van het Meer
            Steenwijkerweg15
            8316RG Marknesse
            info@vriendenvanmeerzoo.nl 
            Tel: 0527-204495 / 0622103933