logo vriendenvanmeerzoo

 

ALGEMENE INFORMATIE.

De samenwerking met de kinderboerderijen is onderdeel van het educatieve programma van Wecycle. Wecycle hecht veel waarde aan informeren van kinderen, hun ouders en grootouders over de noodzaak van het inleveren van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen.

Daarnaast richten zowel de kinderboerderijen als Wecycle zich op een brede doelgroep en zetten zich in voor het milieu en lokale samenwerking. Voor kinderboerderijen is het inzamelen van e-waste onderdeel van hun duurzame bedrijfsvoering. Door e-waste in te zamelen, worden grondstoffen opnieuw gebruikt en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Beloning
Alle kinderboerderijen met Wecycle-inzamelmiddelen voor e-waste ontvangen van Wecycle per jaar €250,-. Met dit bedrag kan Meerzoo nieuwe materialen of producten aanschaffen.

Apparatenlijst

Voor een lijst met in te leveren apparaten klik hier

Toners en cardridges

Ook kunnen toners en cardridges bij Meerzoo worden ingeleverd. Deze worden dan naar een verzamelpunt gebracht om te worden hergebruikt nog te worden vernietigd.

Mobiele telefoons

Oude mobiele telefoons kunnen worden ingeleverd. Deze worden dan verzameld en gedemonteerd bij een speciaal hiervoor aangesteld bedrijf.